Online-ból offline-ba 

A kedvezményezett neve: Human-Net Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Humán Erőforrásfejlesztési Alapítvány

A projekt címe: Online-ból Offline-ba

A szerződött támogatás összege: 3.000.000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Projektünk célja minőségi, innovatív módon hozzájárulni a gyermekek és szüleik aktív időtöltéséhez. Az általunk szervezett programok célja gyermekek fejlesztése mellett, hogy közösségi élményt nyújtsunk, megismerjék a közösséghez tartozás előnyeit, értékeit. Programjanik lehetővé teszik, hogy a szülők, nagyszülők együtt töltsék az időt a gyerekekkel. A gyerekek érdeklődésének és kíváncsiságának megfelelő programokat megtöltjük értékteremtő, ismeretátadó elemekkel. Célunk, hogy erős városi indentitástudat kialakulásához hozzájáruljunk, formáljuk a gyermekek és fiatalok környezetvédelmi és egészségtudatos szemléletét. A modern technikai eszközök használatával a játék és szórakozás mellett feldolgozunk környezetvédelmi, városismereti, egészségmegőrzési témákat. Tapasztalataink szerint a közösséghez tartozás nagyon fontos eleme a lakóhely iránti kötődésnek. A gyerekek az élmény, a tapasztalat útján tanulnak, miközben szociális készségeik fejlődnek, képessé válnak a közösségben való együttműködésre, játékra. Projektünkben nem csak a gyermekek és szüleik vesznek részt, hanem bevonunk középiskolás és fiatal felnőtt önkénteseket is azzal a céllal, hogy az önkéntességet népszerűsítsük, közösséget építsünk, hogy egy önállóan gondolkodni és együtt dolgozni tudó önkéntes közösség alakuljon ki.

A projekt elemei:

Szakkörök, délutáni foglalkozások: közösségi élményt nyújtunk, különböző applikációkkal és modern eszközökkel (pl. Lego robot, kvízek, Minecraft) hasznos tudást adunk át a gyerekeknek.

Rendezvények:

Craftábor Kis Nyüzsi kisrendezvény, ahol játék, kézműves foglalkozások, társasjátékozás, Lego robot programozás, Minecraft várja a gyerekeket. A kisrendezvényeken a szülők számára a gyerekek internetes világáról workshopokat tartunk, illetve Szülő megőrzővel készülünk, ahol tudnak egymással beszélgetni, tapasztalatot cserélni.

Craftábor Nyüzsi egy egész napos nagyrendezvény, helyi civil szervezetek és intézmények bevonásával foglalkozunk a bűn- és balesetmegelőzés, biztonságos internet, környezetvédelem, egészségvédelem témájával.  A rendezvény az egész családnak szóló, érdekes fesztivál jellegű programokkal, sok játékkal, előadásokkal, workshopokkal a Móricz Zsigmond Megyei Könyvtárban valósul meg.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 09. 30.

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00756